Juryleden

Carloelias

Carlo Elias - Creatief directeur Smel creative and strategic design studio

Carlo Elias (1970) is sinds 2001 mede oprichter en creatief directeur van studio Smel in Amsterdam. Hij werkte jarenlang als art director voor magazines als Zoo Magazine, L’Officiel Hommes en I Love Fake.

Studio Smel heeft haar sporen verdient in het maken van boeken en inrichten van tentoonstellingen voor Anton Corbijn (Herman Brood, U2 en Tom Waits), zanger en fotograaf Bryan Adams, Morad Bouchakour en catalogus voor de jaarlijkse YiP Art fotoveiling. Editen, selecteren en toepassen van fotografie in diverse communicatiemiddelen, magazines of boeken, heeft zijn grote voorliefde als ontwerper.

www.smel.net

Natalia toret

Natalia Toret - Beeldredacteur NRC media

Na haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag ging Natalia Toret (1976) als freelancer werken aan foto-opdrachten voor tijdschriften, kranten bedrijven en overheidsinstellingen. Opdrachtgevers waren o.a.: Nieuwe Revu, Cosmopolitan, Viva, voetbalmaandblad Johan, Intermediair, Hollands Diep, Hard Gras.

Ook is zij projectcoördinator bij fotoagentschap Hollandse Hoogte geweest. Daar coördineerde zij verschillende projecten, zoals o.a. het coördineren van de nieuwsdienst en het aansturen van de nieuwsfotografen, het produceren van een commerciële stockcollectie, het inrichten en organiseren van exposities, het geven van lezingen en het opzetten van fotografieprojecten met fotografen.

Vanaf 2012 is Natalia werkzaam als beeldredacteur bij NRC media.

Eduard planting

Eduard Planting - Galeriehouder Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs

Eduard Planting verzamelt al tientallen jaren fotografie als hij eind 2008, na een carrière in de financiële dienstverlening, besluit van z'n hobby z'n beroep te maken en een fotogalerie te starten. In relatief korte tijd weet hij een door velen gewaardeerd bedrijf op te zetten.

Iedere twee maanden toont de galerie, gevestigd in het hart van de Amsterdamse Jordaan, een nieuwe expositie van een getalenteerde binnen- of buitenlandse fotograaf. Regelmatig wordt er meegedaan aan diverse kunstbeurzen, waaronder het prestigieuze PAN Amsterdam.

Eduard Planting is vanaf 2010 bestuurslid van het FotoFestival Naarden, waarvan hij -samen met Feiko Koster- in 2011, 2013 en 2015 de hoofdcurator was.

www.eduardplanting.com

Arjan

Arjan Benning - Fotograaf

Arjan studeerde in 1997 af aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Vanaf die tijd werkt hij als zelfstandig beeldend kunstenaar, fotograaf, conceptmaker en filmmaker. Zijn opdrachtgevers lopen uiteen van nationale- en internationale reclamebureau's tot culturele instellingen, musea en tijdschriften.

Arjan's werk kenmerkt zich door zijn geënsceneerde aanpak waarbij 'vorm' een belangrijke rol speelt. Hij heeft vele prijzen met zijn werk gewonnen, waaronder PANL Awards, AOP en ADCN.

Daarnaast is Arjan vanaf 2007 als docent verbonden aan de Aki.

www.arjanbenning.com

Cmyk sabine a klein

Sabine Verschueren - Art-director

Sabine is bekend als art-director van bladen als Carp, Avenue, Rails, tijdschrift voor het Rijksmuseum Oog, DeLUXE de 2 maandelijkse bijlage van het NRC, PS van het Parool en het nieuwe dagelijkse digitale magazine van de Persgroep PAPER. Studio Verschueren richt zich op identiteiten en editorial design zowel online als offline. Onder haar opdrachtgevers bevinden zich uitgevers, musea, kunstenaars en bedrijven.

Recentelijk is ME WE van Koos Breukel waar Verschueren het boek, de website en de tentoonstelling voor maakte bekroond met de Kees Scherer prijs, beste fotoboek van 2014. De Covers van de dagelijkse PS van het Parool ontvingen de PRIX de C'Oevre 2015.

Blijf op de hoogte

Like ons op Facebook

Facebook a37d88ff889217e28e30cb4480a835c78cf35df25565fac832983cf5c6fe3e57

Nieuwsbrief SO2015

Nieuwsbrief DuPho

Sponsors

Mediapartners SO 2015